söndag 29 november 2009

1:a advent

Hosianna Davids son… , Bereden väg för Herran….

Underbart att äntligen få börja sjunga julpsalmer.

För ett år sedan bestämde jag mig för att det var sista året vi skulle ha denna förskräckliga julkrubba som finns på min arbetsplats. Så nätt försökte jag övertyga kyrkoråd och syförening att jag ville införskaffa något vackrare.

Det blev tvärstopp!!!

Argumenten var få men intensiva och de konservativa och negativa damerna var naturligtvis de mest högröstade. Jag visste att det fanns de som höll med mig men de vågade inte gå i klinch med övriga damer så summan av det hela blev att syföreningen i år ska göra krubban. 

I ren protest bestämde jag mig för att göra något annat positivt i kyrkan istället. Det blev ett ängla- fönster. Redan första dagen när skolklasserna kom blev det positiva utlåtande och till och med en och annan syföreningstant uttryckte sitt gillande idag.  Jag ser det som ett pågående projekt under advent då jag bjudit in alla att vara med och hänga/ ställa änglar i fönstret. Vi får se hur det blir när vi når fram till jul.

Så här ser det ut idag:

bloggbilder 2 076

Jag hoppas det ska bli fler änglar med tiden. Alla syns inte riktigt på bilden så det är fler än man kan tro som dinglar och flyger.

 

 

 

 

Så dagens ängel är en ganska enkel:

bloggbilder 2 078

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ni ser har vi fortfarande grönt här , ingen vinter i sikte och bara regn och regn. Fast idag tittade solen in en liten stund under gudstjänsten och lyste på altaret det var så skönt att se den. Jag tror jag lider av  “ljusbrist”.

bloggbilder 2 092

Så här mysigt hade vi det i fredags morse i kyrkan när skolan firade 1:a advent. Jag älskar traditioner och visst är det något visst att börja skoldagen med att gå till kyrkan och sjunga julpsalmer.

 

Hoppas nu ni alla får en

riktigt trevlig advent.

onsdag 25 november 2009

Häktiskt

Trodde det skulle bli en lugn kväll med mina änglar men inte. In kommer svågern med årets jakt arrende, en kass med vildsvinskött. Den grisen har inte gått i något lortigt stall, inte haft för lite strö och inte varit inlåst i en box och blivit uppäten av sina kompisar. Nej detta har nog varit en lycklig gris. Hon har käkat det skogen har gett och det är kanske inte alla gånger så mycket, mossan har varit hennes bedd och hon har varit bosatt i den stora lösdriften. Jag är hemskt nöjd för på detta sätt hittade hon vägen till min frysbox utan att passera mitt trädgårdsland som allt annat vilt verkar göra. Min stora skräck är att vildsvinen ska hitta fram hit men så länge de håller sig inne i skogen så får jag väl vara någorlunda nöjd så länge. Mitt hopp står ju förståss till alla jägare i nejden att de ska utrota stammen men det lär väl ta lite tid alla jobbar inte så intensivt på den fronten är jag rädd.

En ängel blir det i dag i alla fall:

bloggbilder 2 071

Den är knypplad efter ett mönster jag hittat men lösningen är annorlunda då jag inte gillade fästningen vid halsen, det blir så klumpigt och så undviker jag gärna häckling som det gärna är i danska mönster. Anser att det är fusk när man försöker virka ihop figurerna. Det är ju liksom det som är grejen att lyckas komma runt utan fusk. Det krävdes visserligen dubbelt så många par men jag är så nöjd när jag lyckas hitta nya lösningar, eller ska vi säga mallig för det är nog närmare sanningen.

fredag 20 november 2009

Änglatider

I går mötte jag två helt underbara människor som gjorde mig så glad. Den ena intresserade sig för den kyrka jag jobbar i och det glädjer mig när någon orkar lyssna på alla mina tokiga idéer och kommer med några själv. Det var ett så givande samtal!

Nummer två dök upp på kvällen när jag bevistade ett LRF-möte på Gäsene mejeri. Kvinnan heter “Gunnel i Grästorp” och var så himla inspirerande.

 Gunnel

Länk till hennes hemsida hittar ni här vid sidan om. Hon står för precis det jag älskar nämligen närodlat och miljötänkande. Hennes uppvisning som “Mulle” med svans och allt hoppande omkring på scenen och tjoande gav många leende runt borden. Hennes budskap var dock väldigt allvarligt, vi måste arbeta mer för miljön och tillsammans kan vi nå mycket längre.

Och så måste jag klämma in en alldeles färsk ängel:

bloggbilder 2 069

onsdag 18 november 2009

Back in business

Nu börjar det ordna sig på hemelektronik fronten.

Så idag blir det bilder JIPPPI !!!

bloggbilder 2 063

Först en bild från min varma vävstuga. Riktigt rymligt nu, var i hela friden ska jag sätta nästa vävstol?


bloggbilder 2 064

Dessutom har jag ju stuvat in lite annat som egentligen inte hör hemma här så som dahlia knölar, lök och linfrö till nästa års odling. I bakgrunden syns ull som jag skulle karda och spinna, vi får se när det projektet går igång.bloggbilder 2 065

I ett annat hörn ligger charlottenlöken, dillfröna och koriandern. De där blå “svampalådorna” från ICA är suveräna till allt möjligt. Hade jag kunnat förvara dom någonstans hade jag hamstrat sådana.

bloggbilder 2 067

Kom så upp på andra våningen för ovanlighetens skull och fann att samtliga tre amaryllisar har knopp!

Jag blev så hjärtans glad över detta.

Så nu har jag vävt lite i kväll bara för att jag blev så glad över värmen i vävstugan, blev varmt på ingen tid helt underbart.

tisdag 17 november 2009

Svenska språket

Eftersom min kamera har gått i strejk tillsammans med två datorer och en router så är snart det enda fungerande föremålet här i huset , min dator som har blivit mycket populär!!!

Därför blir det inga bilder idag utan enbart en språk lektion.

Har lärt mig ett nytt ord idag och är därför ganska mallig

METROSEXUELL

Detta ord förbryllar mig. Sexuell brukar ju ha en betydelse åt personens sexuella läggning typ hetero-, bi- eller homosexuell. I detta fallet är det inte så. Ordet betyder “en livsstil för heterosexuella män med intresse av sitt utseende och som är bosatta i staden”. Alltså kan inte en kille från landet vara metrosexuell även om han är intresserad av sitt yttre . Vart leder då detta språkbruk? Är sexualitet nu en livsstil? Eller är det så att tidigare är det endast homosexuella män som varit intresserade av sitt yttre på ett sätt så som vi kvinnor kanske är och nu när de heterosexuella männen  ska vara med och sminka sig så måste vi kalla dom för något för att skilja dom från de homosexuella. Om man då är motsatsen till metrosexuell då är man tydligen retrosexuell. Då är min fråga, är det då en man på landsbygden som inte är intresserad av sitt yttre? För i så fall känner jag MÅNGA retrosexuella.

Svenska språket är i förvandling. Har länge retat mig på uttrycken:

Avslut och Leverera

Dessa är typiska handelstermer tycker jag. Du levererar en vara och du avslutar en affär. Idag används dessa dagligen i sportens värld ex. “Han levererade bollen i mål och gjorde ett bra avslut. “Varför gjorde han inte mål och de vann matchen? När blev sporten så ekonomiskt inriktat så att man inte längre kan hålla sig till sport termer utan måste visa att man finns med på Wall street!

Summan av detta är alltså:

Sexualitet är en livsstil

Sport är ekonomi

Temat änglar fortsätter så fort min kamera har gått igång.

torsdag 12 november 2009

Mer änglar

Köpte härom dagen dessa helt underbara skapelser. Dom passar perfekt in i min plan, som ni får se när det närmar sig jul.

bloggbilder 2 062

Idag har jag fått göra något riktigt roligt, köra hjullastare. Lyckade få riktigt bra ordning på komposthögar, grus och jordhögar. Nu börjar det likna något. Nu ska komposteringen komma igång på riktigt utan en massa blandningar. Problemet som dök upp idag var istället vad jag ska täcka min färdiga jordhög med för att inte ogräset ska ta ny fart där? Får nog ringa mitt orakel i kompostvärlden och höra om hon har någon bra lösning.

tisdag 10 november 2009

Änglar

Nu är vi på väg in i julens hets. Detta året ska gå i Änglarnas tecken har jag bestämt och börjar därför lite nätt redan nu med julpyssel.

bloggbilder 2 061 Vädret har varit uruselt här idag med både regn och inslag av hagel och snö. Då passar det bra att göra lite änglar.

Nu har A-C:s vävstolar kommit hem till sig och det ser ut som ett bombnedslag i min vävstuga. Kan bero på den där varmluftspumpen som jag fortfarande håller på att installera. Sedan får vi se när jag ska hämta hem vävstolen som står i Kämpinge och väntar på mig. Kanske kan bli en retur resa när jag kör ner med äppleträden som jag köpt för att plantera hemma i Kämpinge. Nu är de jordslagna här så länge. Får bli till våren.

Meningen är att det ska bli fler änglar före jul.

Ni får väl se hur det går .

torsdag 5 november 2009

Nu äntligen…….

Tiden är slagen för länge sedan men allt mellan himmel och jord har kommit emellan men  ,NU ÄR DET DAGS!

Vad är då så häpet?

Jo A-C:s vävstolar är lastade på grannens häst transport och i morgon far de hem till sin ägare efter en exil på säkert 6 år eller mer.

Tack snälla A-C för lånet, för nu vet jag att du hittar in på min blogg och du är så välkommen i gänget.

Tack också Väverskornas mästare i Utsikten från Vävstugan för din Award.

Du ska få sju upplysningar av mig och så skickar jag den till alla er som önskar hämta den hos mig . Jag delar allt här på bloggen med alla som önskar titta in hos mig. Dessutom fick jag beslutsvånda av att välja ut 7, det går bara inte. Men tala gärna om i kommentaren i fall ni hämtat den så jag kan smyga in på er blogg och läsa 7 “hemligheter” om er för jag är extremt nyfiken av mig!

Award2 Här är 7 “hemligheter” om mig:

1. Jag har läst Paleografi på Göteborgs universitet.

2. Jag spelar fiol

3. Jag sjunger i kör

4. Jag har aldrig suttit på en häst men jag har lovat mig själv att vid något tillfälle i mitt liv ska jag kravla mig upp på en sådan där krake.

5. Jag är egentligen höjdrädd men jag motarbetar det hela tiden.

6. Jag är barnsligt förtjust i Boxer 350, det var min största rädsla efter min ryggoperation att jag kanske aldrig skulle kunna köra traktor igen, vissa saker hänger man upp sig på som faktiskt inte är så viktiga men Boxern är en riktig traktor, ingen joystick, härligt ljud och stor ratt! Går i alla väder och har liksom det riktiga klöset.

7. Brukar lägga in sockerbetor ihop med rödbetor när jag gör inläggning. Rödbetorna har jag bara med för färgens skull och sockerbetorna är sötare och godare än rödbetorna tycker jag.

Ha nu en riktigt bra fredag och njut av kommande helg.

tisdag 3 november 2009

Brevduva!

Den heliga andens viktigaste symbol är duvan. Förr i tiden trodde man att duvan saknade galla och var därför en fredens budbärare efter som hon inte kunde blir arg, då hon saknade galla!!

Nåja genom duvan talar anden till oss på jorden och är därför en symbol som används vid barndop. “ Den helige ande sänkte sig ned över honom (Jesus) i lekamlig skepnad såsom en duva”. Så står det berättat om Jesus dop i bibeln. Detta gör att på den lilla servetten som prästen torkar barnet på huvudet med ska det finnas en duva , om möjligt.

För en tid sedan kom jag över ett så fint, tunt tyg och bestämde mig för att brodera en liten dopservett av detta, med den obligatoriska duvan.  Har liksom tröttnat på den stiliserade saken som vi har på våra servetter i den kyrka jag jobbar och ville helt enkelt göra något annat.

Här är resultatet:

bloggbilder 2 059

bloggbilder 2 060

Jag är lite förtjust i guldtråd och tänkte att jag skulle testa detta och det funkade faktiskt riktigt bra. Lite roligt att använda broderi ramen som jag köpte för många år sedan när jag gick en kurs i broderi o knyppling i Linköping och sedan dess aldrig använt. 

söndag 1 november 2009

Lövens förbannelse!

Jodå det vilar en förbannelse över sista veckan i oktober, det är då vi kyrkvaktmästare sliter som idioter för att få bort alla nedfallna löv, lägga granris och kransar och tömma överfulla soptunnor. Det positiva med denna vecka är alla rara människor som dyker upp på kyrkogården synd  bara att de kommer just den vecka man är som mest stressad.

Årets vackraste gravdekoration på min kyrkogård var denna

bloggbilder 2 058Dessutom har jag försökt installera en varmluftspump i min vävstuga vilket visade sig vara helt omöjligt.

Instruktionsboken stämmer inte överens med levererad anläggning, upphängnings anordningen är så vek att inneranläggningen ramlade ner, ytter anläggningen går inte ihop med inneranläggningens handske och kondensvattenslangen går inte att montera ihop. Säg något som fungerar!

Dessutom strejkade damsugaren i en kyrka i går, luckorna till den ena kyrkans klockstapel hängde sig i öppet läge ( tur att det var öppet läge annars hade vi aldrig kunnat ringa, då hade jag väl fått dra själv i klockan, suck) och i veckan lyckades jag slå emot dörren på  traktorn med ett träd så hela glasdörren gick i miljoner bitar och dörren blev sned.

Detta är en förbannelsens vecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så idag ska jag inte göra ett dugg för det blir säkert fel!

I Fredags hann vi i alla fall med att gå på Vara konsert hus och se en nostalgi föreställning. Showens stjärna var Jerry Presley en kusin till Elvis som sjöng Elvis låtar fast bäst var ändå trummisen i bandet  som kompade. Vilken kille till att spela, en fantastisk talang.

Så ,ha nu ni en riktigt bra dag ni som kan, jag ska sätta mig och sura i en hörna till den här förskräckliga veckan är över.