lördag 25 september 2010

Höst

Förlåt, jag vet att det är hysteriskt länge sedan jag var inne och bloggade men jag har liksom inget att komma med.

S1051692

 

Grålle här har fattat hur livet ska levas! Förutom när han är ute i skogen och smyger och utsätter sig för fara det gillar vi inte.

 

 

 

 

S1051688

Det blir mörkt fort nu och Dahliorna lyser i skymningen. Några har 40 knoppar nu, så nu hotar de med frost i nästa vecka, TYPISKT. Men bågarna är kvar sedan förra frostknäppen så det är väl bara till att dra på väven igen.

Var på kyrkohistoriskt seminarium i torsdags, det var roligt. Oloph Bexell var bäst, ett proffs som kunde föreläsa om utvecklingen av Svenska kyrkan under 1800-talet. Margareta Ridderstedt var jag så förväntansfull över men det blev ett magplask när hon bara rabblade namn och årtal som för det stora hela var fullständigt meningslöst. Hon skulle bara prata om de sista 20 åren av 1800-talet men rörde till ett underbart ämne som kyrkotextilier så infernaliskt och hackigt så ingen människa orkade lyssna. Arkitektur och musik var också intressant men tekniken fallerade och tjöt så vi kunde knappt höra musikstyckena. Fy skäms att man inte kollat detta tidigare och att man inte hade personal på plats som kunde åtgärda detta problem omedelbart. Det var synd om föredragshållaren Anders Dillmar som jobbat så med sin power point och fått ihop ett fantastiskt program.

Nu är det en tur till Dingle igen nästa vecka så jag måste plugga lite latin i veckan.

S1051691En liten bild till på mina vinrankor. Köpte fönster i veckan och ska bygga drivbänkar men det får vänta till våren för ryggen håller inte riktigt för sådana övningar just nu. Får göra något provisoriskt åt vinrankorna denna vintern.