lördag 28 september 2013

Bokmässa

För första gången har jag varit på bokmässan i Göteborg. Jag har liksom aldrig kommit dit dom andra åren.

Att det bara finns så mycket böcker ?????

Jag behövde inget men ändå kom det med en liten påse hem

S1050353

Det blev både det ena och det andra

S1050354

Jag gick på ett föredrag med Margareta Nockert om medeltida broderier och köpte då naturligtvis en signerad bok av henne.

Hemslöjden hade lite roliga böcker så jag köpte den om stickade mössor och vantar, har liksom kommit in i det stimmet nu.

I riksarkivets monter köpte jag två böcker som kan vara bra till min C-uppsats, Samhället och barnen vid förra seklet och Fader okänd.

I en monter såldes vetenskapliga böcker och där fastnade jag för , Argumentationsteori, språk och vetenskapsfilosofi, vilket är det jag för tillfället läser på universitetet. Kände att det kunde vara intressant att läsa något mer i detta ämne ( eftersom jag har lite svårt att fatta vad som egentligen är vad i metoder och teorier).

Tja, jag lyckades ju egentligen att motivera alla böcker utom stick boken då.

Jag gick också och lyssnade på Dick Harrisson och hans fru som gett ut en bok om 101 historiska föremål. Jag lyssnade på Kosters trädgårdar och Jonas Jonasson som skrivit hundraåringen som klev ut genom fönstret osv. Nu var han aktuell med en ny bok som handlar om en flicka som är analfabet men kan räkna. Förresten så kommer hundraåringen som film till jul på bio. Den ska jag nog gå och se !

På det hela taget hade jag en kanon bra dag och går jag på mässa så går jag hela dagen från tio till arton. Det behövdes för att hinna med allt.

onsdag 25 september 2013

Öxabäcken är igång

Det tog två år och två månader att få upp den här väven, det måste vara rekord !

S1050349

alltså den vävs upp och ner så det här är baksidan ….

S1050348

och det  här är framsidan. Det är ett solvat mönster som påminner om det som var med i Vävmagasinet nu senast men hon hade dragrustning till sitt mönster. Mitt är lite enklare men för den sakens skull kanske ändå lika vackert.

Kolla in i högra övre hörnet de två blå blommorna som jag plockat in annars är mönstret skyttlat. Det syns ju lite ränder från baksidan men det du köper i affären är minsann inte plockat varje mönster för sig.

S1050350

Jag kör ett silkegarn i inslag som jag köpte på vävmässan i Leksand. Oj det är jätte längesedan nu !! Men garnet är lika vackert fortfarande.

S1050352

Mönstret har jag hämtat ur en gammal bok som jag har fast här använde man gloriagarn i inslag och samma färg på mönster och botten.

Nu blir det nog inte så mycket vävt den närmaste tiden men den är igång iaf.

lördag 21 september 2013

Höstfärger

bloggbilder 4 180

Visst är höstens färger fantastiska. Numera när jag pluggar istället för att jobba så har jag faktiskt både tid och ork till att ta in lite blommor och sätta på köksbordet och dessutom njuta av dom, inte bara fixa lite käk och dyka i sängen med en hög värktabletter. Har inte rört värktabletterna på en månad. HELT UNDERBART :)

lördag 14 september 2013

Sommardag i september

,Kanske det är de sista riktigt fina sommardagarna nu 20 grader varmt, sol och vackra färger från träden med alla löv som sakta singlar mot marken. Lite blommor finns kvar i min trädgård.

 

S1050338

Denna fick jag som liten planta i våras och nu blommar den så fint. Tror den hette “jungfru marias kortel” eller något sådant.

S1050340

Lille humle dumle är med och jobbar ibland Dahlierna

S1050341

I växthuset växer fortfarande gurkorna

 

S1050343

 

S1050345

Hälsningar från ett soligt Västergötland