Fick ett så bra recept av Alf och nu vill jag dela med mig av det.
Alfs vridbröd
- 50 g jäst
- 8 dl kallt vatten
- 3 tsk salt
- mjöl
Blanda ingredienserna med så mycket mjöl att det blir en kladdig konsistens och jäs över natten i svalt utrymme.
Bearbeta degen med mer mjöl på bakbord och forma avlånga bröd. Vrid dem till spiraler
Jäs 10 min
Grädda 275-300 grader i 10-15 min
Denna gång malde jag eget mjöl till hälften och vanligt vetemjöl till hälften. Jag har en kvarn till min assisten och det funkar jätte bra att mala mjöl där på sambons vete.
Och så här såg brödet ut före jäsning.
I dag bakade jag mitt bröd i vedspisen eftersom sambon redan börjat elda innan jag gick upp så det var lagom värme i den.
Och simsalabim så hade vi nybakat bröd på eget vete ( i alla fall 50%) till frukosten.
Jag gjorde bara halv sats så det blev ett bröd men det åt vi nästan upp till frukost.
Vad duktig du är. Va bra att brödet blev gott.
SvaraRaderaÖnskar dej en skön och trevlig luciahelg.
Kram Birgitta
For et flott brød! Er det vanskelig å bake i en vedfyrt komfyr, jeg har aldri prøvd det?
SvaraRaderaMums... brödet ser riktigt gott ut! Jag brukar varje jul baka eget bröd av något slag, får se vad jag finner på i år :)
SvaraRaderaJag läst ditt inlägg om syförenings-auktionen och roades lätt av tillvägagångssättet..fniss
I min penningpung har det väl knappast funnits kvar några slantar för julens övriga fröjder, när alla auktions faserna varit genom förda ...fniss
Kram / Bea
Tittar in åter för att önska dig en riktigt God Jul!
SvaraRaderaKram /Bea