lördag 25 september 2010

Höst

Förlåt, jag vet att det är hysteriskt länge sedan jag var inne och bloggade men jag har liksom inget att komma med.

S1051692

 

Grålle här har fattat hur livet ska levas! Förutom när han är ute i skogen och smyger och utsätter sig för fara det gillar vi inte.

 

 

 

 

S1051688

Det blir mörkt fort nu och Dahliorna lyser i skymningen. Några har 40 knoppar nu, så nu hotar de med frost i nästa vecka, TYPISKT. Men bågarna är kvar sedan förra frostknäppen så det är väl bara till att dra på väven igen.

Var på kyrkohistoriskt seminarium i torsdags, det var roligt. Oloph Bexell var bäst, ett proffs som kunde föreläsa om utvecklingen av Svenska kyrkan under 1800-talet. Margareta Ridderstedt var jag så förväntansfull över men det blev ett magplask när hon bara rabblade namn och årtal som för det stora hela var fullständigt meningslöst. Hon skulle bara prata om de sista 20 åren av 1800-talet men rörde till ett underbart ämne som kyrkotextilier så infernaliskt och hackigt så ingen människa orkade lyssna. Arkitektur och musik var också intressant men tekniken fallerade och tjöt så vi kunde knappt höra musikstyckena. Fy skäms att man inte kollat detta tidigare och att man inte hade personal på plats som kunde åtgärda detta problem omedelbart. Det var synd om föredragshållaren Anders Dillmar som jobbat så med sin power point och fått ihop ett fantastiskt program.

Nu är det en tur till Dingle igen nästa vecka så jag måste plugga lite latin i veckan.

S1051691En liten bild till på mina vinrankor. Köpte fönster i veckan och ska bygga drivbänkar men det får vänta till våren för ryggen håller inte riktigt för sådana övningar just nu. Får göra något provisoriskt åt vinrankorna denna vintern.

3 kommentarer:

 1. Hej på dej! Länge sedan vi hördes av nu. Men jag vet ju att du jobbar och läser och snart ska du väl ut i skogen och jaga skogens konung också. Frost har vi redan haft här, men det är ju synd om dina dalior fryser när de är så fina.
  Jag har varit på styrelsmöte/medlemsmöte mest hela dagen och vi har bestämt en massa kul och dessutom har vi delat färgeffektproverna nu. Det blev ett fint kompendium. Men min förkylning som jag drog på mej förra helgen i Falköping är jobbig och så har jag smittat ner B också. Men du vet baciller från småfolket är jobbiga för oss gamlingar. Hoppas att jag inte har smittat ner allt för många idag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Roligt att höra från dig igen!
  Tänk, att ni har haft frost redan! Här har det knappt varit under 10° någon natt och c:a 15° på dagarna. Men visst har hösten kommit hit också!
  Ha en fortsatt fin söndag, kram, Monica!

  SvaraRadera
 3. Oh, vad jag vill vara katt hos er... Kram Yvonne

  SvaraRadera