söndag 23 december 2012

God Jul o Gott Nytt År

S1050148

S1050147

S1050146

Grålle har tagit sig friheten ( för på köksbordet är det hundfritt, för det mesta) att lägga sig i min stickning. Det ska bli ett par vantar med rosenmotiv som jag hittat  i en ny bok jag köpt. Det är så roligt så jag hinner knappt med julstöket, men nu är skinkan färdig, struvorna bakade ( i år enligt Tjernhus recept) och klenerna ( enligt mormors gamla vanliga recept) är klara. Nu ska jag bara städa lite i köket så ska tomtarna få komma fram ur alla hörnen! Tipp tapp tipp tapp….

Vi önskar er nu alla en särdeles god jul.

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag var övertygad om att julkortet skulle komma fram, för adressen var väl rätt. Men visst är det roligt att utmana postverket lite. Du får väl försöka dej på det till mej också någon gång. T.ex. hon i Lekvattnet som väver.
  Här har snöat ännu mer och vi har säkert 40 cm snö. Vovarna har varit hos veterinär för över 800.- och sedan var jag och hämtade medicin för över 800.- till dem. Rävskabb! Ska medicineras ett antal veckor framöver.
  Jag önskar er en riktigt GOD JUL och hoppas du inte behöver skotta alltför mycket snö.
  Tack för den lilla julklappen, den var så fin.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du bakar struvor enligt vårt recept! Maken håller just på att baka våra, som vi ska ta med oss bort till dottern på Humlebacken, där vi ska fira jul!
  Ha nu en riktigt fin jul och kul att du håller kvar gamla skånska jultraditioner med struvor och klenor! Det gör jag också!
  Julkram från Monica i ett snöigt Kämpinge!

  SvaraRadera