måndag 22 juli 2013

Birgitta …. uppdrag utfört !!

För er som inte vet så fick jag ett paket för rätt länge sedan nu av Birgitta . Det innehöll en bit rips som hon vävt och hennes uppdrag till mig vara att göra en väska av denna bit.

 

Nu har jag efter lite petande och letande gjort just som Kajsa Varg inte gjorde… jag har tagit lite av varje som jag redan hade i skåpen och pusslat och skapat, gjort om och gjort nytt. Provat lite olika tyger och olika knäppningar och resultatet blev så här ..

 

bloggbilder 4 176

Katten är i alla fall impad !

bloggbilder 4 177 Bottnen är en rund bit av fuskskinn ( fanns i fyndlådorna jag har fullt av över allt i vår hem ). Det var en liten utmaning att räkan runt och få det till att stämma med ytterkanterna, gällde ju både yttersida och fodret på innersidan.

bloggbilder 4 178Insidan är fodrad med ett blått tyg och knäppningen är en skedformad bit av fuskskinn och foder som knäpps med en liten rund keramik-kula ( fodret har jag köpt som stuv, flera meter för 50 spänn, det blir nog ett linne också av den biten som är kvar, keramik kulan tillhör ett tidigare projekt som inte blev så bra)

bloggbilder 4 178Kulan sitter fast i en bit fuskskinn som jag broderat en blomma på och lite pärlor. 

bloggbilder 4 179

Jag vill alltid ha ett långt axelband som jag kan hänga över axeln så här blev det åter fuskskinnet och fodertyget ihop med pärlbroderier. Det skulle föreställa blommor men blev mer likt stjärnor, det spelar ju egentligen ingen roll vilket.

bloggbilder 4 179 Blommorna på framsidan är något jag sparat sedan barnen var små.

bloggbilder 4 176

Det var när jag hittade denna lilla remsa med blommor som det hela halkade in på den här vägen. Tidigare hade jag sytt något helt annat som jag inte blev nöjd med men det pratar vi inte om.

Så tack för utmaningen Birgitta.

5 kommentarer:

 1. Hej! Vad roligt att se hur du löst utmaningen du fick av mej. Det är roligt att se hur olika vi tänker oss att göra en väska. Jag har inte gjort mitt projekt än, men det kommer inte att bli likadant som din väska.
  Vi har fortfarande väldigt varmt och inte en regndroppe. Huset fullt nu, så jag är bara in och kollar lite på datorn.
  Ha det så gott.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 2. Åh, så fin! Det var ju ett utmärkt grundmateriel du fick av Birgitta, men du har verkligen gjort mycket av det! Imponerad!
  Vilken rolig idé, att utmana varandra med sådant, ni som är kreativa!
  Kram från ett sommarhett Kämpinge!
  Monica

  SvaraRadera
 3. Var har du fått din kreativitet ifrån undrar din moder. Fint blev det.

  SvaraRadera
 4. Bra gjort morsan, du avancerar ! Jättekul att du kommenterar också ! Kreativiteten har jag ingen aning om var den kommer ifrån. Ibland är det inte så bra att alltid tänka annorlunda när samhället anser att man ska tänka som alla andra och vara likriktad. Min första fråga när någon säger något är alltid "varför det? " och nästa är "kan man inte göra på något annat vis?". Ni förstår att det är besvärligt att vara kreativ ibland !!!

  SvaraRadera
 5. Vad fin den är! Men du brukar göra snygga, detaljrika väskor. Kul att se! MVH Yvonne

  SvaraRadera