torsdag 23 juli 2009

Semester tripp!

Regnet forsade ner i de tre dagar vi var ut på semester tripp men vad gör det. Finns inget dåligt väder finns bara dåliga kläder!

bloggbilder 100

Den här lilla söta rosen hittade jag i den franska trädgården på Julita gods. Den heter Linaeus och tillhör gruppen moderna buskrosor. Den är förädlad 2007.

 

 

bloggbilder 099

Franska parken var mycket vacker med massor av fina rosor. Vi fick ägna lite tid åt att vandra runt i trädgården på Julita och titta eftersom inget öppnade förrän kl 11.00. Vi insåg ganska snart att semester-Sverige har bara öppet mellan 11 och 17 vilket gjorde det något knepigt för oss vi lyckades antingen komma för tidigt eller inte hinna till nästa ställe förrän 5 i 5. Nåja naturen stänger ju i alla fall inte!!!

bloggbilder 109

Till slut nådde vi fram till Värmland och tog oss upp på Tossebergs klätt där vi kunde beskåda landskapet så där lite grand från ovan. Här syns Fryken i riktning söder ut mot Sunne.

 

Vill ni sedan se vad vi gjorde nästa dag så tittar ni in till Birgitta på “Utsikt från vävstugan” eftersom hon och jag och våra kära hälfter tog en gemensam tur till Gammelvala.

5 kommentarer:

 1. Jag har också varit på Julita och vill minnas att det var just trädgården som var värd att se. Själva slottet var vi aldrig inne i och det såg ut att vara i renoveringsbehov då - 1999. Men trädgården var fantastisk. Och så är ju Julita en så fascinerande plats för oss som såg Agneta Ulfsäter-Troells fina TV-serie "Famna Livet"

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Igår var det massor av folk på Gammelvala och kilometerlånga köer på väg 61, så det var tur att vi var där i tisdags när det regnade.
  Visst är det fint på Julita.
  Idag har jag klippt ner min väv och har 2 tomma vävstolar.
  Ha det så gott.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni haft några härliga dagar ihop, på måndag är det min tur att åka till Värmland med god väninna och vi ska hinna med lite Dalarna även denna vecka, ha en skön kväll, kram

  SvaraRadera
 4. Så härligt med en semestertripp, och med goda vänner oxå !

  Tack för vackra bilder.

  Ha det gott.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Hej på dej!
  Ser att du också lyckats med att få in en räknare med olika länder. Vi klarar av det mesta. Hoppas det går bra nu på jobbet när du börjar igen i morron.
  Ha det så gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera