måndag 27 juli 2009

Sommartider

Tiden springer iväg och jag har bara bär i huvudet. Skogen är full av blåbär och det är ju faktiskt ett slöseri med nationens resurser att bara låta dom sitta där till ingen nytta…. så jag plockar  och plockar. Dessutom måste jag ju jobba lite också, har börjat idag efter tre veckort semester.  Känns ändå rätt bra.

Nu har jag gjort 7 liter vinbärs saft, och 4 liter drottningsylt. Nu får det vara bra för i kväll. Men fler bär väntar på mig i skogen…

Här är en liten bild på en skönhet som jag aldrig träffat på förrän nu i sommar då vi var på besök på Äskhults by i Halland.  En by som inte är skiftad på 1800-talet och som ligger kvar i ursprungs skick.

I hagen där hittade jag denna damen:

bloggbilder 087

Nattviol är hennes namn. Fick slå upp det när jag kom hem för jag kände henne inte sedan tidigare.

Äskhults by var charmig:

bloggbilder 090

Ha nu en fortsatt mysig sommar i allt regn. Kura med en god bok och tänk på mig som är ute och jobbar i regnet.

4 kommentarer:

 1. Hej du!
  Ta det lite lugnt nu, så du inte överanstränger ryggen. Du behöver inte plocka alla bären själv. K-n kan hjälpa dej. Nu väntar sängen på mej, så jag säjer god natt.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. For en fin orkide, tror den finnes her oppe også. Blåbær er godt, jeg bruker å røre dem med sukker og fryse dem.

  SvaraRadera
 3. Hei, leste din kommentar i Birgittas blog om gele på på flaske. Har du prøvd å varme det opp flaskene? Når jeg lager dessertgele i form og skal ha den over på serveringsfat, så legger jeg formen kort i varmt vann, og da blir kanten på geleen flytende.
  Lykke til!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag skulle också skriva samma som Charlotte.
  Lägg flaskan i varmvatten en stund.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera