fredag 16 oktober 2009

Boktipset

Nu är det så länge sedan jag tipsade om en bok så där är verkligen på tiden. Just nu läser jag boken “Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson.

bloggbilder 2 045

Boken är egentligen ett måste för varje god husmor och husfar!

Här får man den ena överraskningen efter den andra.

Visste ni att den rökta skinkan vi köper i affären inte alls behöver vara rökt utan doppad i någon kemisk lösning med röksmak.

Inget är heligt i den här boken, här avslöjas allt och du blir riktigt mörkrädd. Gick genast igenom mina favorit kryddor och insåg att E 621  en syntetiskt framställd smakförstärkare ingick i samtliga kryddblandningar!

Det är nu jag känner för att backa tiden och göra allt från råvaror igen. Back to basic!

5 kommentarer:

 1. Hej! Verkar vara en häftig bok. Skulle kanske läsa den och sedan vill jag nog inte ha någon mat. Det vore väl bra. Xante var inte alls dumt.
  Ha en mysig helg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Jag hittar inte den bloggen som vi pratade om. Kan du hjälpa mej?
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 3. Jag fick den i julklapp i fjol men har ännu inte läst den. Måste ta opch göra det ser jag./ALF

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vi hade gäster igår kväll och vi pratade just om tillsatser och halvfabrikat- mat som serveras på skolor, åldringshem och andra institutioner som dessvärre är inget vidare med tanke på innehållet av rena råvaror. Hmmm...kanske dags att odla eget i allt större utsträckning och mat gör jag helst själv, men visst händer det att en och annan glassburk slinker med i kundvagnen, men "hujedamej" när vi upptäckte att inte en enda ingradiens i innehåller var ren råvara, endast en massa E:n!! Skrämmande och vilken inverkan har allt detta på människan??
  Trevlig fortsättning på helgen! /Bea

  SvaraRadera
 5. Hej igen...
  kände bara att jag ville kommentera om Den Hemlige Kocken; Den bästa bok jag läst och rekommenderar uppföljaren Äkta Vara. Meningen är att göra oss medvetna om vad det är vi äter. Varför måste t ex en produkt tillsättas smak- och färgämnen? Vad har producenten gjort med råvaran? Köper själv mest ekologiskt, lokalproducerad mat - förutom de lamm vi själva producerar o de grönsaker vi odlar.
  Det är en spännande värld att ge sig in i, o även om det är tufft med insikter så är det nyttigt.
  Ha det gott/Ulrika

  SvaraRadera