tisdag 12 januari 2010

Misströstan

Nu  har det hänt som inte har hänt på flera år, jag har gett upp en spets och bara slitit av pinnarna i ren desperation. Senast detta hände var när jag skulle knyppla ett hjärta som var helt omöjligt i sin  beskrivning. Till slut var tålamodet slut och jag bara klippte av alla trådarna och jag har aldrig knypplat det hjärtat igen!!!! Basta!

Nu skulle jag knyppla lite skånsk knyppling till en god vän, det var tänkt som födelsedags present men den dagen närmar sig nu med stormsteg och ingen spets är tillverkad.

bloggbilder 2 144

Spetsen ser ut så här och är en skånsk trehålstagg. Problemen började med det samma, mönsterbeskrivningen stämde inte med bilden och  jag fick korrigera. Sedan kunde jag inte se mönster ritningen ordentligt för jag helt enkelt ser sämre så jag fick förstora bilden så jag kunde knyppla efter den i stället för den beskrivning som var fel. Nu skulle det gå som bara den men inte, nu uppstod problem med tråden. Lingarn 60/2 ska det vara men den gick sönder hela tiden. Det är inte roligt att hålla på och laga i en spets så till slut tappade jag tålamodet och slet loss alla pinnarna.

Nu får jag börja om, men jag ska nog skaffa en ny rulle tråd för den här var nog skör eller något för det kan väl inte bero på mitt handlag?

“Jag ska klara av det …” och “Skam den som ger sig”

7 kommentarer:

 1. Oj... Nu blir jag väldigt imponerad! Och absolut inte förvånad om du ger upp - det skulle nog jag göra... =) Jag håller tummarna för att det går bättre för dig denna gång!

  Skoj att du gillade blommorna. Kaffefiltersrosorna hittar man nog om man googlar på 'Martha Stewart' och 'paper roses'. Origamiblomman är jag lite osäker på var jag hittade... Ska försöka hitta sidan igen.

  Kram, Therése

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Hittade hit genom att kika runt och hamnade hos dig.
  Knyppling det verkar väldigt krångligt med en massa pinnar och trådar. Helt otroligt att du kan göra det. jag har aldrig provat.

  Men det blir ju fantastiskt fina arbeten.

  Ha en riktigt fin dag
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Knypling har jeg aldri prøvd, og det ser bare såå komplisert ut! prøvde nupereller i helga og det var vanskelig nok for meg...
  Lykke til med neste spets!

  SvaraRadera
 4. Oj, så trist, men jag känner igen desperationen så väl, när det inte riktigt vill sig som man tänkt!!
  Det brukar ordna sig efter en liten betänketid :)
  Lycka till! Kram /Bea

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt att träffa på någon, som kan knyppla idag! Min farmor knypplade mycket och jag har ärvt hennes gamla knyppeldyna, men inte kan jag använda den!! Jag är imponerad att du kan!
  Kram från Kämpinge!

  SvaraRadera
 6. Det kan inte bero på att det är så torr och varm luft inne nu så att tråden är skör därför går den av?
  Assi

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du hittade till min blogg och skrev en trevlig kommentar!
  Mina kommande bloggar kommer nog mest att handla om vårt nya boende i Thailand - tills jag kommer hem igen. Men kanske hinner jag med ett litet inlägg till från Kämpinge...
  I vår ska jag ta itu med vår lilla trädgårdstäppa, som föregående ägare helt låtit vara...
  Imponerad av din knyppling och jätteroligt, att den tekniken fortlever!

  SvaraRadera