tisdag 26 januari 2010

Planering

En sådan där dag då man helst skulle stannat kvar i sängen. Förkyld och tog mig ändå till jobbet för att möta elektrikern som skulle fixa en spis, fast det gick inte som vi tänkt och lösningen blev minst sagt simpel eftersom vi inte kunde ta oss in i eländet utan att bryta upp hela köksinredningen. Så nu har jag istället för ett normalt vred en skruv stickandes ut ut panelen så vill jag sätta igång spisen får jag gå efter stjärnskruvmejseln! Ingen bra lösning. Sitter o planerar lite inför sådd och plantval. Har inte fått igenom förslaget om ny gravplats i Länsstyrelsen än eftersom min chef inte skickat in papperna än, jag blir så trött, men jag får väl så ändå om det skulle bli att vi kan köra igång.

image image

Vad tror ni om dessa två ihop: Jacobs stege och Änglametspö. Kan dom vara svår odlade eller? Passar väl bra i sammanhanget med tanke på namnen.

På sidan www.rarvaxter.com finns massor med roliga blommor och fina bilder. Är lite tveksam till om jag ska nyttja Impecta något mer för deras frö var definitivt inte sort rent i fjol. Färgerna stämde inte varken på Dahliorna eller nejlikorna. Kanske jag ska testa Rara växter istället.

3 kommentarer:

 1. Oj,oj, vilken otursdag! Hoppas att det fixar sig med spisen...
  Blått och rosa är alltid jättevackert ihop, så det blir säkert jättebra med de två växterna ihop!
  Själv har jag en perenn Jakobs stege och den är också jättefin i färgen.
  Hoppas, att du får bättre tur i morgon och krya på dig!
  Kram, Monica från Kämpinge

  SvaraRadera
 2. Hej på dej! Jodå, nu har jag provat skeden och nu är den nerpackad i sin plastpåse igen. Måste göra lite annat nu. Idag fick jag lust att sätta igång med trasmattan och då insåg jag att jag inte hade tillräckligt med gröna trasor (kunden ändrade färg när jag pratade med henne). Hade ju skaffat bruna och beige trasor.
  Den utlovade snöstormen uteblev här (om den inte kommer i natt men tror inte det). Fått några cm snö idag. Men väglaget är uruselt. Vill inte ge mej iväg neråt F-g nu. Får se när det blir av.
  Förstår om du tröttnat på frön från Impecta. Det har vi också gjort. Köper frö i affären i år. Inte roligt att vara förkyld och jag hörde på tv om den otäcka vinterkräksjukan. Hoppas slippa den. Hoppas du mår bättre nu.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 3. Usch, vad tråkigt men hoppas det löste sig på bästa sätt! Du är i varje fall tapper och uthållig :)
  Änglametspö så vackra men har ingen aning eller erfarenhet av dom, värt ett försök kanske??
  Ha en skön söndag! Kram /Bea

  SvaraRadera