tisdag 18 maj 2010

Ny stol i stugan

Nu har hon äntligen kommit hit, den fina Glimåkra-vävstolen jag fått av Birgitta i Kämpinge. Ja jag har sagt att ångrar hon sig så vet hon var den finns men just nu så står hon här i vävstugan.

S1051485

Det blev en aningen trångt för jag trodde inte den var större än 120 i vävbredd, fast det hade jag ju höftat när jag var och tittade på den i nerplockat skick. Den var 135 cm och de där sista 15 cm gör rätt mycket! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Det finns en gardin på varpbommen i Cottolin och i färgerna vitt och brunt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det ännu. Inte riktigt mitt material och inte mina färger, så jag får se. Samtidigt talar hamstern i mig att inte slänga bort något som går att använda.

Ska ta mig en funderare på det hela det finns ju mycket annat som ligger i lådorna och väntar på att komma in i en vävstol.

1 kommentar:

  1. Hej! Så nu har du varit till Skåne i helgen och hämtat hem Glimåkran. Varför inte väva handdukar av den där varpen. Även om färgen inte är kul, så behövs det väl alltid lite vardagshanddukar till olja händer.
    Ringer dej någon dag, för det är ju ett tag sedan vi hördes. Måste prata vävmässa med dej.
    Ha det gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera