lördag 29 maj 2010

Vad sysslar jag med egentligen…..

Ja jag är då inte mycket på webben. Hinner liksom inte med det. Har jobb och kurs och trädgård och uppskjutning och……..

Det är så mycket man vill som vanligt

S1051520

Har gjort en ny liten bänk för surjordsväxter. Här står nu nyinköpta amerikanska jätteblåbär, allåkerbär och en liten tranbärsbuske.

Planterade också några jordgubbsplantor, Korona och så längst bort syns mina Dahliaplantor. De har fått lite stryk av vinternätterna här men jag hoppas de tar sig.

 

S1051521

Eftersom det är lite kylig om nätterna så har jag byggt ett litet tält över salladen. Tältet är byggt av eldragningsrör som jag böjt över  och sedan hängt väv över.

 

 

S1051522

Här står nu mina egenhändigt ympade äppleträd, Mio och Gravenstein. De får också ett litet tält med väv över sig både som skydd mot rådjur och kyla. De kommer ju direkt från växthusen på Dingle naturbruksgymnasie där de stått sedan vi ympade tidigare i våras.

S1051523

Här är mitt “lilla” potatisland. Hoppas de väntar lite till med att komma upp för jag har inte hunnit lägga på väven än. Blir kanske i morgon.

Skulle sått lite mer idag men det kunde ju inte hålla tätt idag heller så det är fortfarande för vått.

2 kommentarer:

 1. Hej! Ser att du har fullt upp. Nu hoppas jag att du njuter lite av morrondagen och firar mors dag. Men du kanske har kyrkhelg också.
  Jag har tomt i vävstolarna än. Händer inget roligt hos mej.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Oj, vad du håller på med mycket! Jag förstår verkligen, att du inte hinner blogga!
  Verkligen fiffigt med "tälten"!
  Här är potatisen mer än halvmeterhög och vi har tagit bort odlingsväven! Till midsommar ska vi gräva upp några och njuta...
  Kram från ett regnigt Kämpinge,
  Monica

  SvaraRadera