onsdag 12 oktober 2011

Höst

Jäpp nu är dom f-b-de löven här igen. Asken den fege rackaren har redan fällt sina, Lönnen kommer på säker andra plats. Linden och Boken är super gröna trots frostknäppen förra natten. Tänk om allt kunde komma samtidigt.

Nej jag drömmer mig bort i lite bilder från vävmässan.

bloggbilder 4 279

Den här var lite kul här hade man kompletterat väven med lite broderi.

bloggbilder 4 266 

Bårtäcket hade en känd vävare gjort och visst var det tekniskt avancerat men täcket blev inte slätt utan bubblade och det tyckte inte jag var snyggt.

bloggbilder 4 264

Däremot gillade jag det här. Ja jag vet att jag är lite yrkesskadad men kyrkotextilier är liksom min grej. Det här hade han i alla fall fått väldigt slätt och fint. Mönstret var invävt i tyget.

bloggbilder 4 265

Det var guldtrådar också invävda, de syns bara som lite beiga trådar på bilden tyvärr. Det var jätte snyggt.

bloggbilder 4 272

Det här var ett ryggstycke på en jacka som min dotter naturligtvis föll för. Kolla in den söta avslutningen på svansen. Farlig i ena änden kul på mitteln och söt på slutet!

Jag ska snart klippa ner lite ur Glimåkra vävstolen så då blir det mer vävbilder snart. Håll ut så länge.

Idag fick vi också leka lite med ord på jobbet. Uppgiften var att efter en viss form skriva en dikt. Min blev ungefär så här:

Höst

löven faller

gräsets gyllene täcke

blir mull och liv

Hopp

Ja ja jag vet att jag är fixerad vid löven just nu men det kan inte hjälpas. Men det är ju också så att löven blir till en viktig grogrund för vårens liv så vi får se det så för att finna något hopp i allt detta evighetsarbete.

2 kommentarer:

 1. Hej på dej. Det ska bli kul att se vad du hittat på i väven. Jag solvar och hoppas få klart at börja väva i morron. Men har åkt på nån förkylning och jag blir liksom så trött då och dessutom ska jag upp tidigt på morron, men i morron är sista dagen de jagar älg, finns inga i skogen.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Även här längst i söder börjar löven falla men framför allt barren! Vägarna är snart alldeles barrtäckta där vi bor! Dessvärre hamnar det i rabatter och på gräset också...
  Kämpingekram från mig!

  SvaraRadera