söndag 8 januari 2012

I vävstugan

Nu har jag provat ett nytt sätt att solva på. Jag flyttade alla skaften framåt istället för bakåt så jag kan sitta utanför vävstolen o solva.

bloggbilder 2 030

Skälet har jag hängt upp i slagbommen och lagt på slagbommen. Det här funkade faktiskt rätt bra, bäst hitintills.  Skaften hängde i lysrörets krokar i taket.

bloggbilder 2 028

Glimåkran har blivit upp piffad med nya snören på både varp- och tyg –bom. Dessutom har jag gjort mitt första test inför att göra om henne till en “flighing 8” jag har vänt på tramporna.

bloggbilder 2 029

Detta gjorde att de blev mycket bättre plats inuti vävstolen när man skulle knyta ner. Jag har helt enkelt skruvat fast tramporna i en planka i golvet. En del äldre vävstolar har faktiskt tramporna från detta hållet.

bloggbilder 2 027

Varpan fick bli pådragningsknekt den här gången, det är fortfarande lite trångt i vävstugan men det ska snart bli bättre när frysbox och kylskåp kommer ut i vårt nya tillbygge.

Varpen är en svart bomullsvarp (merceriserat) som ska bli halsdukar, när jag nu bara fått solvat för naturligtvis solvade jag fel i mitteln och måste göra om. SUCK !!!!

2 kommentarer:

 1. Inga kommentarer...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det gäller att se alla möjligheter som finns. Bra om det funkar bättre för din onda rygg.
  Ska bli roligt att se din "flighing-8". Bra när en föreläsning kan leda till något positivt.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera