måndag 9 januari 2012

Vävstolsutveckling

Att vända tramporna har både för och nackdelar. Fördel att det blir bättre utrymme under vävstolen när man ska knyta ner. Nackdel att det blir tyngre att trampa, hävstångseffekten är inte så bra och man trampar lite framåt vilket gör att man lätt glider på trampan.

Nu inser jag att en kontramarsch är behövlig. Ska fundera på eventuell utformning av den. Skulle kanske kunna göra en enkel variant, hmmm?

bloggbilder 2

Halsduken går i alla fall framåt. Med risk för att födelsedagsbarnet som ska ha den ser den här på bloggen så publicerar jag ändå en bild. Hon har ju själv valt garnet och skulle vävt det själv men det hanns nog inte med. Så nu är jag igång  och dupion- silket är helt underbart som inslag. Mönstret blir en aning oroligt (syns inte på bilden) då det är en spetskypert och dessutom flera färger som växlar men det blir nog bra på lite avstånd precis som här på bilden. Färgerna är underbara och får en att tänka på skärgården i sommartid med gröna öar och vatten i olika blåa  nyanser. Det ser ut som om inslaget svajar men det är en synvilla.

3 kommentarer:

 1. Hej India, min man har byggt om min Glimåkra till kontramarsch, funkar jättebra har fått helt underbart skäl. Du är välkommen att höra av dig till mig om du vill titta hur vi har gjort, jag tror att vi inte bor så långt ifrån varandra på Varaslätten. Hälsn Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad snyggt det blir med silket i halsduken. Men det är väl inte bra för ryggen om det blir tyngre att trampa.
  Jag har bytt header som du såg och jag vill inte se mer snö där nu utan ser fram mot våren.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 3. Den där halsduken ser helt underbar ut!
  Hälsning från ett regnigt Kämpinge!
  Kram, Monica

  SvaraRadera