torsdag 4 april 2013

Konstrunda

Under påsken åkte jag (och maken efter lite övertalning) på konstrunda på Österlen. Det var gott om snö, så mycket  på sina ställen att vi körde i tunnlar där lastmaskiner kört upp snö längs med vägarna. Ovanligt kallt var det också för den här årstiden men vi hade trevligt.

Lite bilder tog jag, bland annat hos en duktig stickerska.

S1050066

S1050067

S1050068

S1050069

Hon använde sig av gamla skånska mönster, livsträdet och pippin som syns på den nedersta kudden. Den avbildas annars oftast i röllakan och livsträdet i skånskt yllebroderi. Man fick också gå igenom hennes verkstad vilket var väldigt roligt att se hur hon jobbade.

S1050070

I Skånes-Tranås hittade vi den här duktiga tjejen som tovade. Pallarna gjordes av en lokal snickare. De var så läckra !

S1050079

Vi tittade också in hos en dansk “smides” konstnär. Han hade lite roliga saker men även en del som min man absolut hade svetsat och slipat bättre, men konst är ju konst. Om man svetsar ihop en skrothög så kan det ju kanske också bli konst. För att inte tala om kvinnan som samlat ihop alla överblivna trådar ( ni vet de där man har sidan om symaskinen) och gjort ett hjärta av det och ramat in det. Det var ingen höjdare. Ska jag följa henne så kan jag ta alla provbitar jag har i vävstugan , rama in dom och sälja dom för 300 kr styck !

2 kommentarer:

 1. Men det vet du ju att när det gäller konst, så får det se ut hur som helst.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ja, konst kan ibland vara rätt så konstig...
  Det enda viktiga är väl att man tycker om det?
  Vårkram, Monica

  SvaraRadera