lördag 28 september 2013

Bokmässa

För första gången har jag varit på bokmässan i Göteborg. Jag har liksom aldrig kommit dit dom andra åren.

Att det bara finns så mycket böcker ?????

Jag behövde inget men ändå kom det med en liten påse hem

S1050353

Det blev både det ena och det andra

S1050354

Jag gick på ett föredrag med Margareta Nockert om medeltida broderier och köpte då naturligtvis en signerad bok av henne.

Hemslöjden hade lite roliga böcker så jag köpte den om stickade mössor och vantar, har liksom kommit in i det stimmet nu.

I riksarkivets monter köpte jag två böcker som kan vara bra till min C-uppsats, Samhället och barnen vid förra seklet och Fader okänd.

I en monter såldes vetenskapliga böcker och där fastnade jag för , Argumentationsteori, språk och vetenskapsfilosofi, vilket är det jag för tillfället läser på universitetet. Kände att det kunde vara intressant att läsa något mer i detta ämne ( eftersom jag har lite svårt att fatta vad som egentligen är vad i metoder och teorier).

Tja, jag lyckades ju egentligen att motivera alla böcker utom stick boken då.

Jag gick också och lyssnade på Dick Harrisson och hans fru som gett ut en bok om 101 historiska föremål. Jag lyssnade på Kosters trädgårdar och Jonas Jonasson som skrivit hundraåringen som klev ut genom fönstret osv. Nu var han aktuell med en ny bok som handlar om en flicka som är analfabet men kan räkna. Förresten så kommer hundraåringen som film till jul på bio. Den ska jag nog gå och se !

På det hela taget hade jag en kanon bra dag och går jag på mässa så går jag hela dagen från tio till arton. Det behövdes för att hinna med allt.

2 kommentarer:

 1. Vad jag är avis på dej, som haft en så rolig lördag. Hade gärna varit med dej dit. Men jag åker snart till Vävdagarna i Glimåkra och det ser jag fram mot. Där blir nog mina inköp lite mer än dina, även om jag inte ska handla något särskilt.
  Nu har vi haft frost som tagit allt som växer. Hade -5 och det var alldeles vitt ute.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Ja, jag älskar böcker, så jag hade säkert också haft med mig en kasse hem...
  Och vem behöver motivera inköp av en stickbok?!
  Kram från Kämpinge!
  Monica

  SvaraRadera