måndag 14 september 2009

Hösten är på väg

Nu har jag knappt tid att sitta här vid datorn. Dels har jag fått en jätte intressant kontakt i min släktforskning som upptar en massa tid att reda ut och dels så har jag tvättat huset och så har jag ju lite kvar i trädgården att ordna med. Men jag har hunnit med ett litet studiebesök i helgen i en privat bostad där man någon gång på tidigt 1800-tal målat en tapet direkt på väggen. Tyvärr hade någon okunnig person för några år sedan flyttat tapeten, kapat ner den i bitar och satt upp den i ett annat rum som inte stämde med figurerna vilket är i allra högsta grad hädelse!

Men så här såg några delar ut av den:

bloggbilder 2 028bloggbilder 2 029Det som också imponerade på mig var gångjärnen på dörrarna. De var av det något bastanta slaget:

bloggbilder 2 030Det var på den tiden man kunde göra gångjärn med stil!!!!

Nu ska jag dyka i min släktforskning igen

Kram India  

3 kommentarer:

 1. Åhh...vilken skatt du funnit! Väggtapetmålning, finns det ngt som den syftar på, en saga, ngt bibliskt eller ...?
  Ibland har man fullt upp, precis som jag haft de senaste dagarna och känner mig trädgårdstrött, men ännu finns det lite att städa undan.
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Hej! Ingen fara, är snart gla'hål igen. Måste ju klippa ner mattorna innan jag ska till Falköping i slutet av månaden. Det är ju en liten tjej som fyller 9 år då.
  Vad mycket fint du har hittat.
  Jobba inte ihjäl dej bara, tänk på ryggen!!!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Blir lite avis på dig som kan ta dig tid till släktforskning. Schemakrångel tar fortfarande alltför mycket tid, men nu har äntligen rektor sagt att vi återgår till det fungerande system vi haft i två år, men som inte ligger inom kommunens upphandlingsområde. Personalen applåderade besluttet.

  SvaraRadera