måndag 9 juli 2012

Sommartorpet

Idag har jag gjort precis som på tv, gått runt och klippt lite här tittat lite där flyttat en kruka, ja bara valsat runt i trädgården och njutit av den. Jag väljer att blunda för nässlor och kirskål och bara fokusera på det som är vackert.

S1052525

Min lilla stickling av Morden Centennial blommar för fullt, den mest tacksamma ros-sort jag sett.

S1052526

I trädgårdslandet växer det så det knakar. Jag terroriserar min familj med salladsblad till allt !

S1052527

Sparrisen har fått lite mörkgrönare färg nu sedan jag gav den lite gödning.

S1052531

Murrevan jag fick av mor i fjol växer och frodas i stenmuren.

S1052532

Potatisen blommar och vi tog upp de första små godingarna i går. Inget kan jämföras med nyupptagna små färskingar. Vi började på sorten “Rocket” och inte var där så många under men smaken var utsökt ( som Karl-Jan antagligen sagt om det varit ett vin).

S1052533

Här skulle vi haft en lukt-fil inkopplad så att ni kunde känna den parfym som dessa nejlikor utsöndrar. Märk väl att när jag köpte fröna så skulle det vara röd mitt och vit kant som ni ser är hälften rosa och hälften vita istället. Så kan det gå när man köper grisen i säcken.

S1052535

I växthuset blommar tomater och gurka.

S1052537

Melonerna har repat sig efter sin värmechock som jag lyckades ge dom en dag när solen gassade mer än jag trodde som var på jobbet och inte kunde åtgärda det hela. Chilipepparen som jag tog frö av från frukter köpta på ICA växer också bra. Ska bli kul och se om det hinner bli någon frukt!

S1052538

Till sist en bild på jordgubbarna som jag har plockat säkert 10 liter av nu. MMUMMMSIGT !

3 kommentarer:

 1. Hej, det ser gott ut i din trädgård. Din sparris ser finare ut än vår som är riktigt tanig. Tror sorken tycker om den lika mycket som vi. Våra tomater börjar mogna nu så smått, men det är segt i år alldeles för lite sol. Idag såg jag att den ena sorten av våra druvor har börjat anta en blå färg, spännande. Ha nu en skön sommar och njut av livet, det gör inte så mycket att inte solen skiner varje dag.. kram från Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Oj, vad det växer hos dig! Men du har ju odlingen i blodet, så att säga... Vi brukar köpa just Rocket-potatis hos din far nu och dom är verkligen utsökta!
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Här har det hänt saker på din blogg och blivit mycket mer färg. Ser att du lyckats lägga in en bild i headern. Får göra ett nytt försök på min blogg också. Sist lyckades det inte.
  De där fröna som inte stämmer i färg har du säkert köpt från Julita, för där verkar inte vara någon ordning på det.
  Våra potatisar har inte börjat blomma än och ingen sallad heller än. Väntar också på jordgubbarna. Men de blir väl dränkta, har kommit över 20 mm idag igen.
  Ha en skön semester.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera