måndag 15 juni 2009

i Agdas spår


Ytterligare ett smakprov på Agdas mästerverk. Passar väl bra så här i sommartid.
Ska försöka plantera ut mina växter nu som jag har haft inne alldeles för länge. Efter gårdagens häll-regn kan vi väl hoppas på lite sol?
Jag har snart alla odjur i min trädgård. Sorken underminerar hela min verksamhet, rådjuren äter upp allt ovan jord och grannens ungdjur tog en nätt tripp över min väv som jag hade över potatisen så den gick sönder. Nu väntar jag bara på vildsvinen också som huserar uppe i skogen. I ren ilska lät jag vattenslangen gå rätt ner i ett av sorken hål i 9 !!! timmar för allt vad den kunde, det finns ingen gräns, det är bottenlöst. Hela trädgården är underminerad. Jag har satt ut en batteridriven mojäng som ska jaga honom på flykten, hoppas att den funkar.

5 kommentarer:

 1. Stackars lilla dej, som har sån't elände med de vilda små djuren. Men du förstår väl, att de också vill smaka på läckerheterna hos dej. Det ska du väl inte missunna dem.
  Hoppas att du mår bra nu. Skickar ett mail till dej om en stund i hopp om att kunna pigga upp dej. Vi hörs. Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. En sådan där mojäng har jag provat, men jag tyckte den drog till sig sorkarna istället för att skrämma bort dem. Maken är duktig på att fånga dem i fällan, så vi använder den istället. Dom är ju inte så trevliga att ha i gräsmattan

  SvaraRadera
 3. Oj, så vacker (mässhake) i sommarens blomster broderade på ett konstfull sätt!! Tänk att det finns människor som är/har varit så duktiga = beundransvärda!

  Men mindre roligt är det verkligen med sork invasion, förlåt... men skrattade gott när jag läser din kamp med de objudna gästerna och förstår att de är en PLÅGA. Det har vi fått erfara tidvis också, men en katt är bra att ha, den är en duktig sorkjägare och reducerar en del av stammen förhoppningsvis :)

  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Voles killed one of our lilac plants this year. They really are pests!

  I'm sorry that wild boar might damage gardens, but it sound very cool to have wild boar roaming about.

  Sue

  SvaraRadera
 5. Hej India
  Du har något att hämta hos mej, som kanske piggar upp dej lite.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera