lördag 27 juni 2009

Luddat klart.

Ja så är då äntligen sjalen färdig. Hela vävstugan är full med lila ludd. Varning utfärdas för att väva med mohair-garn. Bindningen är något lös tycker jag, många långa trådar! Tuskaften som ligger till botten har varit i ett helt underbart material, katoen Nm 34/2. Jag har verkligen misshandlat den men endast två trådar har gått av och då har jag verkligen slitit och dragit i den för att få loss allt ludd från mohair-garnet. Bindningen har jag tagit ur boken Väv & Weave sid 99 men jag har ändrat tramporna 5 och 6, annars hade inte undersida och översida vävts ihop. Nu ska jag gå och sätta på kaffe jag har bakat en kladdkaka som vi ska ha:
Här kommer föresten receptet:
 • smält 100 g smör och smält sedan 100 g block choklad i smöret, låt svalna
 • vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt
 • blanda ner 1 3/4 dl vetemjöl, 1 tsk rivet apelsin skal o choklad/smör blandningen i äggsmeten.
 • slå allt i en smord form med avtagbara kanter
 • grädda i 200 grader i 15 minuter
låt svalna och serveras med vispgrädde
Njut nu av den underbara sommaren
Kram India

3 kommentarer:

 1. Så vacker din sjal blev i underbara färger...den kladdkakan med choklad/apelsin en mix som är outstanding..detta recept ska jag skriva ut, tack! Ha en fin söndag, kram

  SvaraRadera
 2. Hej på dej!
  Roligt att se "luddet". Får väl könna på det när vi ses.
  Min helg har varit nästan olidlig. Alldelesn för varmt och kunderna har uteblivit. Annars har det varit riktigt trevliga. Jag är helt slut i kväll och i morron ska jag kolla blodtrycket.
  Ha det så gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 3. Sjalen blev säkert mjuk och skön av luddet, men förstår att det kunde vålla en del problem i tillverkningen. Vacker färg.
  Mmm.. så gott med kladdkaka!
  Kram / bea

  SvaraRadera