måndag 17 augusti 2009

Helgen som varit

För en gång skull kändes det inte roligt att gå till jobbet, hade liksom tappat lusten, drivkraften och energin, men skam den som ger sig. Har räfsat pinnar hela dagen efter dessa förbaskade gamla träd som tappar pinnar som en annan mjällar.

Nåja här kommer lite bilder från trädgårdsföreningen i Göteborg som jag tog i fredags.

bloggbilder 149

Häftig storlek på de här bladen.

 

 

 

 

 

 

bloggbilder 159

Detta är Spansk mossa, en flerårig ört som trivs i södra USA, Västindien och Sydamerika. Det roliga med denna är att man kan göra fiber av den genom att röta och gnida den så blir den som tagel fast förgrenad och används till stoppning av möbler, kallas då för Tillandsia fiber eller vegetabiliskt tagel.

 

 

bloggbilder 169

Vacker färg på de här flaskborstarna.

 

 

 

 

 

 

bloggbilder 179

Slutligen en bild utifrån på växthuset, taget ifrån rosenlabyrinten.

 

 

 

 

 

Och till Ljusracet då. Jo Alf , jag försökte ta lite bilder men det var då inte lätt, det var ju så förbaskat mörkt. Fast det är väl det som är poängen tror jag, men här är ett försök:

bloggbilder 199

Detta är kanten på Nossan fylld med värmeljus, andra sidan var det lika mycket ljus på och sedan vid 22-tiden så släppte man 1000 ljus som kom flytande på Nossan. Vackert som vanligt.

 

Det måste nog upplevas, för svårt att beskriva.

Så nu tar vi nya tag ,och så är det en underbar tisdag i morgon dvs en dag närmare fredag och på fredag ska jag åka på studiebesök hos en kollega i en annan del av Västergötland vilket jag ser fram emot. Äntligen ska jag få diskutera växtmaterial och blommor med en kollega som också har det intresset, ska bli roligt att få utveckla sina tankar och inspireras.

Nästa inslag ska jag försöka göra i textil anda. Tills dess:

Carpe diem.

3 kommentarer:

 1. Hej! Förstår att du tycker det är tråkigt med alla pinnar som blåser ner från träden, men det ska ju vara fint på kyrkogården. Du får väl omskola dej till ett lite lättare jobb då, t.ex. präst. Förstår att det var fint med alla ljusen på Nossan. Ser fram emot ditt textila inslag.
  Många kramisar från Birgitta

  SvaraRadera
 2. Förlåt att bilderna kom i sådan oordning, vet inte vad som hände det ser lite rörigt ut men jag hoppas ni kan läsa det ändå. Har någon vajsing på linjen här.

  SvaraRadera
 3. Fniss...ja, pinnar finns det gott om lite varstans tydligen :)
  Kul när man kan ta en tur och beundra det vackra och få ny energi som ger arbetslust.
  Flaskbortsliljan är fascinerande.

  Du undrade visst om "lippis" i en komm. Det är ett slarvigt uttryck och kommer från finskan (lippalakki=skärmmössa), men keps är det rätta ordet.
  Ha en fin dag! Kram / bea

  SvaraRadera