lördag 8 augusti 2009

Värmebölja

Idag har det verkligen varit en kanondag. Underbart väder.

bloggbilder 141

 

Solrosorna blommar och humlorna gillar dom.

Är inte mönstret fantastiskt i solrosens mitt, naturens under.

 

 

bloggbilder 139

 

Sommardahliorna har bara knoppar förutom denna lilla blomma som dessutom inte ser ut som den ska. Jag misstänker att jag inte fått rent frö i påsen! Det ska bli intressant o se om de andra blir lika dana för då ska jag klaga!!!!!

4 kommentarer:

 1. Hej! Tjusig solros och dahlia. Du har förstås frö från Impecta och det vet vi ju av erfarenhet att det kan vara si och så med det.
  Ha det!
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jäpp, det är impectas frö

  SvaraRadera
 3. Jag vore inte matematiker om jag inte berättade att antale spiraler motsols och medsols i solrosen utgör två på varandra följande tal i en fibonaci-serie. nämligen 21 och 34. Fib naci-serien ingår för övrigt som ett av lösenorden i Da Vinci Koden. Sådant här kan roa en mattelärare....

  SvaraRadera
 4. Härligt med riktig sommarvärme och det har vi bjudits på en hel vecka också ! Men i längden blir det lite väl varmt med upp till 24-24 i skuggan, men det varar väl inte så länge till...
  Solrosor hör verkligen till sommarens blomster. Jag har en ny (för min del ) sort i år som är riktigt söt och blommar på flera grenar.
  Mina Dhalior är en bland-frö påse och kan se lite olika ut i färg och form. Jag sådde dom senaste sommar och varje knöl övervintrade och i år är de höga och fina :)
  Må gott! Kramen / bea

  SvaraRadera