söndag 29 november 2009

1:a advent

Hosianna Davids son… , Bereden väg för Herran….

Underbart att äntligen få börja sjunga julpsalmer.

För ett år sedan bestämde jag mig för att det var sista året vi skulle ha denna förskräckliga julkrubba som finns på min arbetsplats. Så nätt försökte jag övertyga kyrkoråd och syförening att jag ville införskaffa något vackrare.

Det blev tvärstopp!!!

Argumenten var få men intensiva och de konservativa och negativa damerna var naturligtvis de mest högröstade. Jag visste att det fanns de som höll med mig men de vågade inte gå i klinch med övriga damer så summan av det hela blev att syföreningen i år ska göra krubban. 

I ren protest bestämde jag mig för att göra något annat positivt i kyrkan istället. Det blev ett ängla- fönster. Redan första dagen när skolklasserna kom blev det positiva utlåtande och till och med en och annan syföreningstant uttryckte sitt gillande idag.  Jag ser det som ett pågående projekt under advent då jag bjudit in alla att vara med och hänga/ ställa änglar i fönstret. Vi får se hur det blir när vi når fram till jul.

Så här ser det ut idag:

bloggbilder 2 076

Jag hoppas det ska bli fler änglar med tiden. Alla syns inte riktigt på bilden så det är fler än man kan tro som dinglar och flyger.

 

 

 

 

Så dagens ängel är en ganska enkel:

bloggbilder 2 078

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ni ser har vi fortfarande grönt här , ingen vinter i sikte och bara regn och regn. Fast idag tittade solen in en liten stund under gudstjänsten och lyste på altaret det var så skönt att se den. Jag tror jag lider av  “ljusbrist”.

bloggbilder 2 092

Så här mysigt hade vi det i fredags morse i kyrkan när skolan firade 1:a advent. Jag älskar traditioner och visst är det något visst att börja skoldagen med att gå till kyrkan och sjunga julpsalmer.

 

Hoppas nu ni alla får en

riktigt trevlig advent.

7 kommentarer:

 1. Helt rätt,vänd på de och gör nåt annat positivt ist! Underbart av dig...de e svårt att gå emot strömmen...stå på dig,i positiv anda!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Bra att någon kan komma med lite nya idéer. Finns inget mer traditionsbundet än syföreningstanter. Jag tror det kommer att bli fint med änglafönstret och änglarna kommer säkert att föröka sej. Jag tror att du också kommer med flera allteftersom, eller hur.
  Här har vi inte sett solen på länge nu. Idag har det varit lika grått och trist som vanligt ute. Inte har jag varit på julskyltning heller. Kände inte för att trängas och frysa. Här pratas om snö i morron. Vi får se. Vet inte om jag ska till F-g till helgen. Får se hur det är då. Behöver vara hemma och väva mattan.
  Önskar dej en fortsatt skön adventstid.
  Kramelikram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Synd att det aldrig går att förnya tanterna!! Men, ta det med ro, det ordnar sig och ditt fönster ser lovande ut med "ängla-tanken"! Det kommer att bli jättevackert!
  Advent är en fin tid och hoppas att alla hinner njuta av den!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 4. For en god ide med et englevindu hvor alle kan bidra... Sinte tanter synes jeg er skumle, du gjorde lurt å ikke legge deg ut med dem!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du har gjort ett jättefint fönster med änglar. Bra idee!
  Assi

  SvaraRadera
 6. Skummelt beyr noe man er redd for,f. eks. bjørn, spøkelser eller hekser. Hilsen fra Norge!

  SvaraRadera
 7. Hoppas jag hinner besöka Fölene kyrka och se änglarna live innan advent är över.

  SvaraRadera