tisdag 3 november 2009

Brevduva!

Den heliga andens viktigaste symbol är duvan. Förr i tiden trodde man att duvan saknade galla och var därför en fredens budbärare efter som hon inte kunde blir arg, då hon saknade galla!!

Nåja genom duvan talar anden till oss på jorden och är därför en symbol som används vid barndop. “ Den helige ande sänkte sig ned över honom (Jesus) i lekamlig skepnad såsom en duva”. Så står det berättat om Jesus dop i bibeln. Detta gör att på den lilla servetten som prästen torkar barnet på huvudet med ska det finnas en duva , om möjligt.

För en tid sedan kom jag över ett så fint, tunt tyg och bestämde mig för att brodera en liten dopservett av detta, med den obligatoriska duvan.  Har liksom tröttnat på den stiliserade saken som vi har på våra servetter i den kyrka jag jobbar och ville helt enkelt göra något annat.

Här är resultatet:

bloggbilder 2 059

bloggbilder 2 060

Jag är lite förtjust i guldtråd och tänkte att jag skulle testa detta och det funkade faktiskt riktigt bra. Lite roligt att använda broderi ramen som jag köpte för många år sedan när jag gick en kurs i broderi o knyppling i Linköping och sedan dess aldrig använt. 

4 kommentarer:

 1. Hej på dej!
  Jag var ju här och kommenterade igår. Vart har det tagit vägen. Jag tycker duvan är fin och lite guldgarn har du också haft.
  Du har något att hämta hos mej.
  Kramelikram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så vackert med lilla duvan på dop-servetten!
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Nu,har även jag hittat rätt, alltså till din blog. Vad roligt att se hur flitiga alla är. "Flitens lykta lyser över er." Hos mig har den totalt släckt sig. Fortfarande är det bara bockerna och skrivandet på datorn som gäller. Men hoppas få någon tid någon gång. Ha det bra.... Kram Anna-Carin.
  Ps. Fortsätter följa dig på blogen.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin dop-servett du gjort!
  Assi

  SvaraRadera