onsdag 25 november 2009

Häktiskt

Trodde det skulle bli en lugn kväll med mina änglar men inte. In kommer svågern med årets jakt arrende, en kass med vildsvinskött. Den grisen har inte gått i något lortigt stall, inte haft för lite strö och inte varit inlåst i en box och blivit uppäten av sina kompisar. Nej detta har nog varit en lycklig gris. Hon har käkat det skogen har gett och det är kanske inte alla gånger så mycket, mossan har varit hennes bedd och hon har varit bosatt i den stora lösdriften. Jag är hemskt nöjd för på detta sätt hittade hon vägen till min frysbox utan att passera mitt trädgårdsland som allt annat vilt verkar göra. Min stora skräck är att vildsvinen ska hitta fram hit men så länge de håller sig inne i skogen så får jag väl vara någorlunda nöjd så länge. Mitt hopp står ju förståss till alla jägare i nejden att de ska utrota stammen men det lär väl ta lite tid alla jobbar inte så intensivt på den fronten är jag rädd.

En ängel blir det i dag i alla fall:

bloggbilder 2 071

Den är knypplad efter ett mönster jag hittat men lösningen är annorlunda då jag inte gillade fästningen vid halsen, det blir så klumpigt och så undviker jag gärna häckling som det gärna är i danska mönster. Anser att det är fusk när man försöker virka ihop figurerna. Det är ju liksom det som är grejen att lyckas komma runt utan fusk. Det krävdes visserligen dubbelt så många par men jag är så nöjd när jag lyckas hitta nya lösningar, eller ska vi säga mallig för det är nog närmare sanningen.

2 kommentarer:

 1. Den ängeln var söt. Var det julskinka också på den grisen? eller ska du köpa den?
  Slumpgenerator finner du på: www.random.org/integers/ om du skulle behöva det någon gång. Mycket enklare än att skriva en massa lappar och lite spännande också, att se vem som hade det numret i min lista som jag gjort. Tyvärr hade du ingen tur denna gång.
  Här regnar det som bara den för jämnan. Dötrist.
  Har slappat flera dagar efter mässan. Har inte mått så bra, ska iväg och kolla trycket i morron. Men sedan ska jag igång med vävarna som måste vara klara innan jul. Har fått fler beställningar också.
  Ha en skön torsdag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. For en flott engel,hvordan man knipler er helt uforståelig for meg. Villsvinkjøtt er godt, har også en kasse i fryseren.

  SvaraRadera